Webáruház indításához szenvedély és webtárhely a legfontosabb

Kicsi túlzással, de azt kell, hogy mondjam, hogy a motorozás az életem. Soha semmilyen körülmények között nem érzem azt a szabadságot, mint amikor a motorommal szelem az utakat. A megszállottja vagyok, állandóan motoros blogokat és lapokat olvasok, nézegetem milyen új típusok kerültek ki a piacra és természetesen minden nap (kivéve a téli hónapokat) motorra ülök. Azzal járok munkába, bevásárolni, még hosszabbnak mondható utakat is bevállalok vele. Mindemellett- nem meglepő módon -egy motorkereskedésben dolgozom.

A barátnőm egyszer bogarat ültetett a fülembe azzal, hogy azt mondta, hogy annyira jól értek a motorokhoz, hogy simán indíthatnék egy ezzel kapcsolatos webáruházat. Sokan lehet nem vennének komolyan egy ilyen felvetést, én viszont tényleg elkezdtem gondolkodni a dolgon. Jól értek a felszerelésekhez is, akkor miért ne lehetne egy saját internetes üzletem, amelyen sisakokat, védőfelszereléseket és motoros ruhákat árulok?

Az ötlet annyira felvillanyozott, hogy utána is néztem a webshop indítás folyamatának. A kutatásom során rendszeresen szembeütköztem azzal a lényeges ténnyel, hogy egy online bolthoz szükséges és elengedhetetlen fontosságú a szerver tárhely bérlés is. Ezen a szálon továbbindulva hamar találtam az interneten egy szolgáltatást, amely már rögtön, a bemutatkozó felületen abszolút megnyerőnek bizonyult. Ez a cég, amely dolgozott már hatalmas vállalatoknál és multinacionális cégek a beszállítói a hosting piac egyik legkiemelkedőbb és legprofesszionálisabb szolgáltatását nyújtja. A dolgozók hosszú éves szakértelemmel és tudással rendelkeznek, tehát abszolút megbízható a minőség. A bemutatkozó rész elolvasása után ráklikkeltem a Szolgáltatások menüponton belül a Tárhely bérlésre, ahol egyre jobban kitisztult, hogy nekem pontosan mire is van szükségem a webáruház szempontjából. Mivel induló online üzletről volt szó, amely egy-két közepes forgalmú oldalt jelentett levelezéssel együtt, nagyjából körülbelül napi ezer látogatóig, így a leírtak alapján egyértelmű volt, hogy az SSD Four, négy gigabájt tárhelyű csomag mellett teszem le a voksomat. Mivel nem vagyok egy nagy tech-guru és nem is igazán értek ezekhez dolgokhoz, meglepődve vettem észre, hogy a korábbi elképzeléseimhez képest milyen olcsó árakon mozognak a cég által szolgáltatott csomagok! Szinte aprópénz! Boldog voltam, hogy rájuk találtam, hiszen nagyon nem mindegy, hogy az embernek mennyire kell mélyre nyúlnia a zsebében. Az oldal kezelői leírták, hogy bevezették az Imunify360 szolgáltatását a tárhelyeken belül, melynek lényege, hogy web alkalmazással kapcsolatos szabályokat és korlátozásokat tartalmaz, valamint megakadályozza a vírusos fájlok feltöltését. Emellett biztosítja a tárhely szerverek szigorú védelmét, szűri és osztályozza a szerver forgalmát, a gyanúsnak vélt kapcsolódási kísérletekről pedig azonnal feketelistát készít. Ez roppant meggyőzően hatott. A számomra opcionális lehetőséghez 10 darab domain tartozik, korlátlan postafiókszám, mindemellett tartalmaz testre szabható spamszűrést, korlátlan adatbázis számot, 768 MB fizikai memóriát és sok más között még korlátlan hálózati sebességet is. Sőt, az összes bérelhető, Linux-alapú webtárhely kompatibilis számos tartalomkezelő rendszerrel, ami ugye szintén nem mindegy. Ez a weboldal tökéletesen felhasználóbarát, hiszen az olyan laikusok is, mint amilyen én vagyok, szuperül meg tudják érteni a világos megfogalmazás és pontos leírások végett, hogy miről is van szó.

Nem is tudom mi lett volna velem, hogyha nem találom meg ezt a céget! Az azóta már nyereségesen és jól működő internetes áruházam gördülékenységét nagymértékben nekik is köszönhetem, úgyhogy egy pillanatig sem bántam meg hogy belevágtam! Sőt, bárcsak már korábban elkezdtem volna!