Váratlan találkozás

A múlt héten a kedvesemet, Gyulát elkísértem a kedvenc motorkereskedésébe, mert szüksége volt egy új visszapillantó tükörre. Sok időt szokott az üzletben tölteni. Eleinte nagyon untam magam az ilyen alkalmakkor, de egy ideje már engem is érdekel a motorozás, pont azon gondolkodom, hogy lassan meg kellene csinálnom a jogosítványt is, mert most csak Gyula mögött tudok utazni. Persze azt is élvezem, de úgy lenne az igazi, ha én is száguldozhatnék, egyedül.

Szóval nézegettem az egyik motoros katalógust, amíg Gyuszi meg az eladó konzultáltak a visszapillantó tükörről.

Egy kis idő múlva bejött egy nő is az üzletbe. Ismerős volt az arca, de hirtelen nem tudtam hova tenni, azt gondoltam, lehet, hogy csak valamelyik barátomra hasonlít, azért ismerős. Persze kiderült, hogy nem erről van szó, mert odalépett hozzám, miközben meglepetten a nevemen szólított.

Kiderült, hogy egy volt gimnáziumi osztálytársamról van szó. Azért nem ismertem meg, mert szegény nagyon meghízott a gimi óta. Legalább 30 kilóval több volt, mint mikor utoljára láttam. Persze ezt nem kötöttem az orrára. A férjének jött valami szülinapi ajándékot venni, nem értettem pontosan, hogy mit akar. Egy csomót beszélgettünk, kérdezte, hogy mit csinálok, mi lett belőlem.

Mondtam neki, hogy egy dekorációkkal foglalkozó vállalkozásom van. Elmesélte, hogy ő is vállalkozó, ők a férjével közösen egy építőipari projektbe vágtak bele. Mondta azt is, hogy éppen most terveznek új autót beszerezni. Azon én is éppen gondolkodtam, hogy kellene egy autó a cégnek, mert a profilunkban nem csak a kereskedelem, de a szolgáltatási rész is szerepel, és az alkalmazottam, akinek autója van, éppen a napokban mondott föl.

Amúgy is szüksége van egy autóra a cégnek, amivel ki tudunk menni a helyszínekre. Már csak azt nem tudom, hogy milyen használt autót vegyek, ami megéri, mert újra biztosan nem lesz anyagi keretem.

A volt osztálytársam azt javasolta, hogy a használt autók mellett nézzek utána a tartós bérleti szerződésnek is, mert szerinte az eléggé megéri, ők most fogják elkezdeni intézni a dolgot. Kérdeztem tőle, hogy mit jelent pontosan a tartós bérlet. Mondta, hogy nagyjából annyit tesz, hogy az autónak csak az értékcsökkenését kell kifizetni a bérlési időszakra, azt is részletekben. Ez nekem is tetszett, azt gondoltam, hogy bővebben utána járok a dolognak.

Este aztán rá is kerestem a neten a tartós bérlet kifejezésre, és találtam egy honlapot, ahol érthetően leírták a konstrukció lényegét.

Persze mielőtt úgy döntöttem volna, hogy belevágok, ki akartam kérni egy hozzáértő véleményét is. Fölhívtam az egyik barátomat, aki egy autókölcsönzőben dolgozik, gondoltam, neki nagyobb rálátása van ezekre a dolgokra. Ő áldását adta a tervemre, így már semmi nem állt az utamba.

Másnap el is indítottam az ügyintézést, most éppen azon gondolkodom, hogy milyen autót béreljek.

A volt osztálytársamat pedig felhívtam, hogy, ha van kedvük, jöjjenek át hozzánk hétvégén vacsorára. Hiszen ha nem futunk össze ilyen váratlanul, akkor lemaradtam volna erről a lehetőségről.

Remélem, hogy minden jól alakul, megvárom, amíg Gyula hazaér, hogy az ő véleményét is kikérjem az autó típusáról.