Tanulj motorozni, mielőtt nyeregbe ülsz

motor jogosítvány kategóriák kw
Már egy ideje dolgozom ebben a motoros boltban, de mindig meglepődöm, amikor olyan emberek jönnek motort venni, akik még nem is tudnak motort vezetni. Ilyenkor mindig azt mondom nekik, hogy ne motorozgassanak gyakorlat nélkül, hanem menjenek el előbb egy jó motoros iskolába.

Körülbelül a következő pár órákon számos olyan gyakorlaton végigfutnak az oktatóval, amelyek célja az alapvető motorkerékpár működésnek a megértése, például az, hogy hogyan kell megfelelően fékezni és a sebességet váltani, és megismerik, hogy a tengelykapcsoló működését. A motorkerékpár vezetésének megtanulásának korai szakaszában az izommemória fejlesztése van a középpontban, főleg a kéz és láb mozdulatok kombinációinak megismétlésével, amíg ösztönös és pontosak nem lesznek, és így a szemed és az elméd tud másra figyelni, pontosabban arra, hogy figyeld az utat. Minden gyakorlat szóbeli magyarázattal kezdődik, amelyet egy vizuális demonstráció követ. A hallgatók többször ismételhetik a gyakorlatokat, amíg nem tudják tökéletesen végrehajtani azt. Az oktatók minden alkalommal, amikor a tanulók manővert végeznek, konstruktív visszajelzést adnak az ember technikájáról.

Ezért fontos, hogy az ember ne csak otthon vagy a barátaival gyakoroljon, hanem elmenjen egy profi iskolába, és ott tanuljon. Ehhez persze előbb tudnia kell, mik a motor jogosítvány kategóriák kw

Ha pedig az ember megtalálta az iskolát, ami megbízható, már nyugodtan megveheti az oktatás végén a motort, mit kinézett.