Szórólapok, amik minden motorosnak szólnak

Múlt héten ismét motorolajat kellett vennem, ezért hazafele menet beugrottam a legtöbbet látogatott és kedvenc boltomba.

Gyakori látogatóként rögtön kiszúrtam, hogy változás történt, mert megjelent egy szórólaptartó a pult mellett.

„Ez mégis miért van itt? Úgysincs egy ilyenen soha semmi érdekes!” – Jegyeztem meg fizetés közben az eladónak, aki elmondta, hogy ez nem igaz, mert csak olyan hirdetéseket engednek megjelenni, ami bárkinek érdekes lehet.

Rögtön mutatott is egy olyat, ami napelemes rendszer felszerelésére ad ajánlatot, és állította, hogy ez egy olyan dolog, ami bárkinek, akár motoros, akár nem, megérheti.

Első hallásra nem értettem meg, hogy ez miért is van így, és szerintem ez látszott rajtam, mert elkezdte sokkal nagyobb vonalakban mesélni a történetet.

Így pedig már világossá vált számomra: a napenergia használata lehetségessé teszi azt, hogy a központi áramszolgáltatótól nyert áramot kiváltsuk, és saját magunk termeljünk áramot.

Ehhez pedig zseninek se kell lenni, mert ma a tudomány már elérte, hogy a napfényből is megszerezhettük az energiát egyszerűen, egy panel meg egy akkumulátor felszerelésével, amit mindig feltölthetünk, majd lemeríthetünk használat során.

Így pedig akár a teljes villanyszámlánkat is meg lehet spórolni, és egyet kell értenem, ez tényleg mindenki számára hasznos lehet, aki ebben a boltban jár.

Mindemellett csak hab a tortán, hogy a napelemes rendszer, az által, hogy a napfényből termel energiát, még sokkal környezetkímélőbb is, mint az összes többi megoldás: nincs szennyezőanyag-kibocsátás, és nem rontjuk el azt a bolygót, amire unokáink is születni fognak.

Úgy döntöttem, hogy ezeket az információkat megéri megjegyeznem, és amikor hazaértem, ott is utána néztem, hogy pontosan hogyan működik egy napelemes rendszer, vagy hogy milyen áron lehet ilyet szerezni.

Legközelebb pedig amikor mentem, már megmondtam, hogy nem csak nála érdeklődtem, hanem árajánlatot is kértem – úgyhogy úgy néz ki, tényleg van helye egy ilyen hirdetésnek a motoros boltban.