Szimpatikussá váltak az ausztriai munkák, ugyanis ideálisak plusz pénz szerzésére

Ahhoz, hogy az ember valamit továbbfejleszthessen, pénz kell. Hála az égnek nagyon jól megy a motor kereskedésünk, szép számban vannak klienseink, és a forgalmazott termékekből sincs hiány. Azonban úgy éreztük, hogy eljött a változtatás ideje. Eltelt több év a megnyitó óta és eddig igazán minden sínen ment, de szeretnénk valami újat, valami mást is kipróbálni, még mielőtt kiégnénk a munkánk során.

Mivel nagyon sok gyerekes család is megfordul nálunk, így az az ötlet merült fel bennünk, hogy gyerekbaráttá tehetnénk ezt az üzletet. Amíg a szülők vásárolnak, vagy éppen kávézgatnak, addig a gyerekek játszhatnának. A terület meg is lenne, már csak játékokat kellene beszerezni. Olyasmire gondoltunk, mint csúszda, trambulin, hinta. Ezek kint lennének, azonban egyszer eljön a tél, illetve az esős idő. Annak érdekében, hogy a gyerekeknek ilyenkor is legyen hol játszania, így kialakítanánk egy kisebb belső részt is, ahol társasjátékok lennének, valamint színezők. Szerintem ez egy életképes és remek ötlet. Már csak pénz kéne hozzá. Elég jó a cég anyagi helyzete, azonban, ami bejön, az általában ki is megy.

Egy nap miközben a neten böngésztem, rátaláltam egy oldalra, amely ausztriai munkákkal foglalkozik. Határozottan elkezdtem a dolgon gondolkodni, ugyanis szezonális munkára is van lehetőség. Azzal a plusz pénzzel, amit ott szerezhetnék, illetve azzal, amit már megtakarítottunk jövőre neki is kezdhetnénk ennek a projektnek. Arra gondoltam, hogy kimennék Dél-Tirolba a téli-szezonra. Több pozícióra is lehet jelentkezni, nyilván bármelyikben való tapasztalat előnyt jelent, azonban az elsődleges szempont a német nyelvtudás. Ezzel szerencsére nincs gondom. Igaz egy kicsit fel kellene frissíteni a nyelvtudásomat, mivel már rég nem használtam, azonban egy időben nagyon sokat kommunikáltam német ügyfelekkel, valamit sokat jártunk oda nyaralni. Szerintem megnézek egy-két filmet németül és fog menni, legalábbis az alapszintű kommunikáció biztosan.

Mivel kimondottan vendéglátós tapasztalatom nincs, ezért arra gondoltam, hogy konyhai kisegítő munkakörben pályáznék. Nagyon szeretek főzni, és az ismerőseim szerint jól is bánok a fakanállal, azonban szakácsnak mégsem mennék el. De nagyon szívesen segítenék a munkálatokban. Ahogyan utána néztem tényleg a nyelvtudás az, ami nagyon fontos, tapasztalat nem szükséges. Felsoroltak különböző kompetenciákat, amelyekkel a jelentkezőnek rendelkeznie kell, amelyekkel én úgy érzem, hogy igenis rendelkezem. Így alapos megfontolás után elküldtem a jelentkezésemet, és ahogyan ígérték tényleg mindenben segítenek. Persze a kezdés még messze van, de legalább addig még én is gyúrok a németemre.

Az azért szintén a pozitívumok közé tartozik, hogy ingyenes szállásban és ellátásban részesül az ott dolgozó. Többnyire mindent egyeztetni kell a munkáltatóval is, ami szerintem természetes, de azt olvastam, hogy a legtöbb helyen lehetőség van vendéget fogadni, szóval, ha már nagyon hiányozni fog a családom, akkor kilátogathatnak hozzám. Ez azért még vonzóbbá teszi ezt az ajánlatot. Nem beszélve arról, hogy Ausztria nincs messze, tehát elég egyszerűen meg lehet oldani az oda jutást.

Minden bizonnyal jót is fog tenni ez a változás az életemben. Bár csak pár hónapról lesz szó, mégis úgy érzem, hogy erre most igazán szükségem van. Első sorban jó végre azt érezni, hogy lépéseket teszek a célom érdekében, másrészt jó lesz egy kis változatosság. Értem ezalatt a környezetet, valamint a munkakört. Nem szeretnék benne ragadni ebbe, de kell néha a változatosság.

A leginkább mégis azt várom, hogy meglegyen a szükséges pénzösszeg és gyerekbaráttá tehessük motor kereskedésünket.