Mivel lehet egy motorost lecsábítani a motorról?

Motorozni jó. Fitten tart, erősíti a koncentrációját, a segítségével pedig sok-sok új embert is megismerhetünk, hiszen motorosként egy nagy család tagjaivá válunk. Motorozni jó, de azért néha még a szezonban is ki kell kapcsolódni egy kicsit a benzingőzből.

Amióta megnyitottuk a magkereskedést, szinte minden percünk a motorozásról szól. Nyáron egészen szó szerint. Én amikor csak tehetem a motorral megyek mindenhová. Természetesen a hétvégék is a motorozás bűvöletében telnek, mindenkinek ez a kedvenc hobbija körülöttünk.

Nekem viszont az utóbbi időben nagyon fontos, hogy a nagy vasakon kívül is legyen életünk. De vajon mivel lehet kicsábítani a motorosokat a nyeregből? Nekem van egy tuti tippem rá:

balatonpro.hu/balatoni-vitorlazas-kapitannyal/

Még fiatal koromban elhatároztam, hogy a lehető legtöbb járműre megszerzem a jogosítványt, ezért levizsgáztam nem csak nagymotorra, de teherautóra, sőt, kamionra is. És megszereztem a vízi jártasságit és az engedélyt motorcsónakra, kishajóra, sőt vitorlásra is. Aztán viszont soha többet nem hajóztam.

A fenti cégre néhány éve találtam rá. Eredetileg jet-skizni szerettem volna (hasonlít a motorozásra), de a Balatonon ezt nem lehet, úgyhogy más izgalom után kellett néznem. Mivel a “vizes” tudásom már megkopott, tudtam, hogy olyan lehetőséget kell találnom, ahol segítséget is kapok a hajózáshoz.

Szerencsére itt mindenire gondoltak. Már többször is béreltem hajót kapitánnyal (sőt, legutóbb már anélkül is), de még mindig szuper élményekkel találkoztunk. Tiszta, mindenre felkészített hajót hoztak a kikötőbe, a munkatársak ritka jó fejek, mindent igyekeznek rugalmasan megoldani, még arra is van lehetőség, hogy a kapitány csak a bérlés első pár órájában tartson velünk, utána átadja a terepet. Sőt, ha éjszaka szeretnénk menni, akkor előkészítenek nekünk egy olyan vitorlást, amelyik alkalmasabb az éjszakázásra, így arra az időre megkaphatjuk ezt.

Mióta rátaláltam erre a cégre, minden nyáron kerítek pár napot, amikor meghívom a legközelebbi barátaimat és hajózni viszem őket. Elég technikai sport ahhoz, hogy még a legkeményebb motorosokat is kicsábítsam a nyeregből egy kicsit, de elég nyugodt program ahhoz, hogy kikapcsolódjunk és magunk mögött hagyjuk a rázkódást, fékezést, bedőlést kanyarban és egy kicsit kipihenjük az utak okozta adrenalinsokkot.

Azóta a motoros élmények is egészen másmilyenek. Egy kis levezetés után újult erővel vágunk bele.