Melyik az egyszerűbb motort venni, vagy napelem parkot?

Akit egyszer a motorozás szele megérintett azt utána nagyon nehéz lebeszélni bármiről is, ami a motorhoz kapcsolatos. Így volt ez a fiammal is, aki már kisgyerek kora óta motorozott, robogózott, kell számára ez a fajta adrenalin. Ahogyan nőtt, úgy igényelte az egyre nagyobb motorokat. És így történt az is, hogy most itt állunk egy motorkereskedésben, hogy egy újabb és természetesen nagyobb motort vásároljon magának. Vannak elképzelései, hogy milyen új járgányt szeretne, de még nézelődik a kereskedésben, hogy hátha talál az elképzeléseinél jobb motort. Én is nézelődtem a kereskedésben és akkor hallottam a kereskedő és egy vásárlója közötti beszélgetést. Nem akartam annyira hallgatódzni, de mégis felfigyeltem arra, amiről beszélgettek, mert nagyon érdekes témáról folyt a beszélgetés, mégpedig a napelemekről, melyek már nem csak a családi házakhoz érhetők el, hanem már nagyobb vállalatok is felfedezték, hogy pár év elteltével mennyire megtérül a mostani befektetése.

Egy olyan cég alkalmazottjával beszélgetett a motor kereskedő, aki pont egy ilyen napelem parkot rendelt meg, és menedzselte le annak beüzemelését. Nagyon érdekesnek és szép feladatnak tartotta az egész projektet kezdve attól, hogy a főnökeitől ezt a megbízatást kapta, hogy kutasson fel egy céget, aki tapasztalattal rendelkezik nagyobb cégek napelem rendszerrel való felruházásban. Nem gondolta volna, hogy nagy feladatnak ígérkezik ez az egész, hiszen számos vállalat foglalkozik napelemek felszerelésével. Ám olyat már nehezebb találni, aki nagyban gondolkodik és kivitelez, és mindezek mellett még megfelelő tapasztalatokkal is rendelkezik, és a referenciák még jó felhangúak is. Nagyon összetett keresési rendszert állított fel, melynek a legfontosabb pontja talán az lehet, hogy mégis ezek a napelem parkok mennyibe is kerülnek és ezen összeg milyen gyorsan tud megtérülni. Hiszen a cégek egyfelől abban gondolkodnak, hogy a befektetésük, megtérüljön és a megtérülési idő után, nem kell már az energiaszámlákkal foglalkozniuk, hiszen ott lesz a napelem park.

napelem park ára

A napelem park ára minden cégnél változó volt. Az urak beszélgetéséből azt szűrtem, le, hogy nagyon kedvező áron sikerült beszereznie az egyik félnek a napelem parkját. Ez nem másnak volt köszönhető, minthogy talált egy nagyon remek vállalatot, akik nagyobb cégeknek és önkormányzatoknak dolgoztak eddig. Az első kritérium már teljesült is a listán hiszen, megvan az a cég, amely nagyban dolgozik, nem csak háztartások számára szerel fel napelemek. Csodás olyan céget találni, ahol minden felvetés és kritérium teljesül, de ez sikerült, hiszen olyan remek, elégedettségről számot adó bejegyzéseket talált, a hol nagyon részletesen ki lett fejtve, hogy milyen kW-os napelem rendszerek kerültek beszerelésre, miért pont akkorák, és a megtérülési idő is feltüntetésre került.

A napelem park árára csak akkor tudnak pontos választ és árkalkulációt adni, hogyha egy érdeklődő üzenetben felvázolják a jövőbeni megrendelők, hogy mekkora napelem parkot szeretnének létrehozni, valamint az aktuális fogyasztásról is számot kell adni. Hiszen ezen információk tudatában kaphatnak valós képet az elvégzendő feladatról, és a megrendelő is ilyenkor szerezhet bizonyosságot, hogy megéri megrendelni a napelem rendszert vagy sem. itt annyira kedvező ajánlat érkezett, hogy nem is volt kétség a szerződés megkötése. Mindenben egyenlő partnerekként kezelték az ügyfeleiket a cég. Megfelelő információk és a helyes kommunikáció miatt nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki, remek szolgáltatás, remek áron, mindennel meg voltak elégedve csak ajánlani tudják a napelem rendszer fogalmazó céget.