Hihetetlen party kellékek egy motoros kereskedés buliján

Épp szokásosan magamba merengve jártam a város, szerettem volna eljutni A-ból B-be, amikor valaki megkocogtatta a vállam a buszon. Egy régi osztálytársam volt, akivel általános iskolában nagyon jóban voltam, de érdeklődési körünk később szétválasztotta az útjainkat. Mindenesetre nagyon megörültünk egymásnak és azonos megállónál szálltunk le, ezért úgy gondoltuk, ha már így összefújt minket a szél, akkor muszáj meginnunk egy kávét és mesélni az életünk alakulásáról.

Így is lett, betértünk az első szimpatikus vendéglátóba és rendeltünk egy forró feketét. Aztán elkezdtem mesélni mi újság van velem:

„Az egyetemi éveim lassan befejeződnek. Természetesen dolgozok is mellette, de nem a szakmámban. Egy party kellékes üzletben dolgozok, igazából arra jó, hogy legyen egy kis betevőm, de nem jár túl sok felelősséggel és vicces emberekkel lehet közben ismerkedni. A magánéletem…”

Érdeklődve figyelte a mondani valómat, majd amikor befejeztem egy két dologra vissza kérdezett, majd ő is belekezdett, mert engem is érdekelt, az ő sorsa:

„Én egy motoros boltba vagyok eladó, meg ilyen mindenes. Most épp az a feladatom, hogy az 5 éves évfordulóra egy kis mulatságot rittyentsék az üzleten belül, ami azzal jár, hogy kidíszítem az eladóteret és meghívom a potenciális ügyfeleket, meg hirdetem majd az eseményt. Szóval pont jó, hogy egy olyan helyen dolgozol, mert lehet, segítségemre lehetsz! Amúgy az otthoniakkal minden rendben, és…”

Jó volt tudomást szerezni egy régi barát hogy létéről! Figyelmesen végig hallgattam én is őt, majd rátértünk az üzletre, ha már így egymásra találtunk.

Nem vagyok túl jó marketinges, mert nem ajánlottam, hogy a munkahelyemről szerezze be a díszeket. Sokkal jobban megéri ezeket a party kellékeket már az interneten beszerezni, mert olcsóbb árakkal dolgoznak, mint a hagyományos üzletek és a választékuk is eltér. Egy online áruház, több mindent, tud a vásárló szeme elé tenni, mert nem fontos, hogy raktáron legyen, maximum értesíti a vásárlót, hogy kicsit tovább kell várni a kívánt termékre. Ennek fényében ajánlottam neki egy remek oldalt, ahol szerintem hiánytalanom be tud majd mindent szerezni minden kelléket az öt éves szülinapi bulihoz. Elöljáróban meg mutattam neki telefonról, az oldalt. Még szerencse, hogy optimalizálva van mobilkészülékekre is. Ezt sokan figyelmen kívül hagyják, pedig az emberek többsége már így böngészik főleg és egy rosszul optimalizált oldal felé a felhasználó hamar elveszti az érdeklődését.

Prezentáltam mennyire átfogó minden téren ez az oldal. Akár tematikus eseményeket is tud rendezni az adott évszaknak megfelelően, mert farsangra, halloweenre, karácsonyra, szülinapra és még sok más alkalomra van nagy kellék választékja. Úgy láttam sikerült meggyőznöm őt, hogy erről az oldalról rendelje meg a díszítést. Főleg az árak miatt, mert nem szán a motoros kereskedés túl nagy összeget az előkészületre.

Kávénk elfogyasztása után elbúcsúztunk és mindenki a maga útjára ment. Az ilyen találkozások, beszélgetések, mindig feltöltenek valamiért. Körülbelül egy hónap elteltével kaptam egy e-mailt, amiben az osztálytársam hálálkodott, hogy a tudomására juttattam azt a party kellékekkel foglalkozó netes boltot. Sikerült olcsón nagyon ízléses, jó hangulatú dekorációt összehoznia. A legnagyobb sikert a zenélő lufik hozták, mindenkinek volt rá egy két jó szava.

Örültem, hogy segíthettem, bár ha ezt a főnököm tudná, hogy elárultam az üzletet, biztos jó nagy fejmosást adna, de a barátaimnak mindig a legjobbat akarom és azt is adom!