Ha motor kereskedésed van, jól jön, ha fel tudsz adni apróhirdetéseket ingyen

Motorkereskedést nyitni nem egyszerű, de mivel ez volt a nagy álmom, úgy voltam vele anno, hogy mindenképpen érdemes belevágnom. Az első években elég sok nehézséggel szembe kellett néznem, de ahogy telt-múlt az idő, egyre többen jöttek be hozzám, néha csak érdeklődni, máskor pedig vásárolni is. Ez utóbbinak kifejezetten örültem.

Mostanság, amikor már az internet egyre nagyobb jelentőséget kap, nem teheti meg azt az ember, hogy az üzlete ne legyen a világhálón is elérhető. Mivel egyelőre nem úgy áll az üzlet, hogy lenne rengeteg pénzem arra, hogy a neten is megtalálható lehessek, az olcsóbb megoldást választottam. Létrehoztam egy Facebook oldalt az üzletünknek, ahol megtalálható minden fontos információ rólunk, az éppen eladásra kínált motorokat pedig apróhirdetéses oldalokra töltöm fel.

Amikor még nem vágtam bele az apróhirdetések feladásába, addig rengeteg üzenetet kaptam az üzlet Facebook oldalára, hogy éppen milyen motorokat árulunk. Nagyon sok időt vett el, mire válaszoltam az összes üzenetre, ezért úgy éreztem, hogy valami mást kellene csinálni. Úgy éreztem, hogy talán logikusabb lenne, ha minden egyes nálam levő motort lefotóznék, összeírnám róluk a legfontosabb információkat és feltölteném őket egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalra. Találtam egy olyan honlapot, ahol az apróhirdetéseket ingyen fel lehet adni. Mit ne mondjak, ez az opció kifejezetten melengette a szívemet.

Amióta minden nálam levő motorról apróhirdetést teszek fel az internetre, sokkal nagyobb a forgalmam. Egyrészt azért, mert az apróhirdetések linkjeit meg lehet osztani az üzlet Facebook profilján, így akik érdeklődnek az aktuális készletünk iránt, egyből látják, hogy éppen milyen motorjaink vannak. Arról nem is beszélve, hogy azon a honlapon, ahol az ingyenes apróhirdetéseket fel szoktam adni, olyan emberek is rábukkanhatnak a hirdetéseimre, akik korábban is nem hallottak még az üzletünkről, mert például az ország másik felén élnek.

Erről van is egy érdekes történetem. Egyszer felhívott egy érdeklődő, aki az egyik apróhirdetésemben levő choppert szerette volna megnézni. Amikor megtudta, hogy az üzletünk majdnem kétszáz kilométernyire van az ő lakhelyétől, kicsit elgondolkozott, hogy megéri-e neki ennyit utazni érte, de aztán végül mégis eljött. Kipróbálta a motort és el is vitte. Ha nem lennének az apróhirdetések, akkor ezt az üzletet biztos nem tudtam volna nyélbe ütni. Ez után az eladás után viszont megfogadtam, hogy a jövőben is, minden egyes nálunk levő motort feltöltök az apróhirdetések közé, mert nagyon megéri.