Fürdőszoba csempe helyett mit is használhatna egy motoros?

A fürdőszobával kapcsolatban mindenkiben élnek bizonyos sztenderdek, hogy ilyennek és olyannak kell lennie. Legyen világos, legyen mindenhol leburkolva, legyen benne legalább két fényforrás, meg ilyesmik. De mi van akkor, ha valaki esetleg valami másban gondolkodik? Ha valakinek például nem tetszik az alap méretű burkolat, vagy netán még a padlót sem járólappal szeretné burkolni? A középkorban kevesebbért is égettek embert, igaz? Na, pont ilyen hozzáállással találkoztam, valahányszor elárultam a terveimet, többek között azt, hogy fürdőszoba csempe helyett például sokkal inkább tudnék elképzelni festet falakat, vagy valami domború tapétát, falmatricát. Engem egyszerűen kiborít a sablonokban, egyenes vonalakban gondolkodás, valószínűleg éppen ezért halogatom annyi ideje a fürdőszoba felújítását is. De ez most végül megváltozott!

fürdőszoba csempe helyett

Valószínűleg a rend iránti elkötelezett tiltakozásom vezetett ahhoz is, hogy elkezdtem motorozni. Őszintén: semmi nem ad olyan szabadságérzetet, mint amikor bőg alattam a vasszörnyeteg, és számolatlanul falom a kilométereket. Motorosként jól bejáratott helyeim is vannak, ahová alkatrészért, olajért és minden egyébért járok, és már jó néhány ismerőst is szereztem így. A hasonló érdeklődési körű emberek jellemzően megtalálják egymást, és rendszerint a közös hangot se nagyon kell keresgélni. Amikor azon agyaltam, hogy végül mit használjak fürdőszoba csempe helyett, akkor is egy ilyen, a motoros kereskedésben megismert ember segített azzal, hogy megismertetett egy weboldallal. De nem akármilyennel, hanem kifejezetten fürdőszobával és csempével, burkolattal foglalkozóval, ahol egy csomó-csomó alternatív és kreatív megoldást lehet találni ebben a témában!

Már viszonylag régen láttuk egymást, amikor összefutottunk, így volt miről beszélgetnünk. Mindketten beszámoltunk róla, hogy mi alakult, változott, család hogy van, ilyesmi. Valahogy aztán az alternatív megoldásokra terelődött a szó, és kiderült, hogy ő sem éppen híve a hideg, vonalzóval húzott vonalaknak. Ekkor ajánlotta a figyelmembe az emlegetett weboldalt azzal a szöveggel, hogy ha fürdőszoba csempe helyett keresek valami kreatívat, akkor itt biztos fogok valamit találni. Igen ám, csakhogy az elképzeléseimet a főnökasszonynak (más néven a feleségemnek) is jóvá kell hagynia, szóval új stratégiát választottam! Rafinált voltam, és neki is megmutattam ezt az oldalt, hogy nézelődjön. Észbe se kapott, de már felvázoltam neki az egész ötletemet, többek között azt is, hogy a fürdőszoba csempe helyett legyen mondjuk inkább festve, vagy máshogy burkolva. Nem kellett sokat győzködni, a sok nagyszerű ötlet nála is beindította a fantáziát, és hamar megterveztünk mindent.