Egy Asus márkaszerviz meglátogatása motorvásárlás előtt

A motorosok külön szubkultúrát képeznek a jogosítvánnyal rendelkező emberek között. A vezetésnek eleve megvan a maga varázsa, ha egyszer volán mögé ül azt ember, és nincs már halálra ijedve, mert már van rutinja a dologban, akkor onnantól kezdve élete végéig szeretni fogja a vezetést. Persze nem mindenkinek való ez, de úgy látom sokan szeretik. A kétkeréken járásnak meg még ezen kívül van egy külön varázsa is. A motorozás a szabadság és a vagányság jelképe is számomra, van egy külön bája az egésznek. Így ha egy motoros egy motorkereskedésbe látogat el, akkor olyan, mintha egy zarándokhelyre vándorolna, ahol szeretné megtalálni a leendő szabadság-jelképét.

Az egyik haverom pont ebben az állapotban időzött pár héttel ezelőtt. Be volt zsongva, nézegette a motorokat, már leszűkítette a kört három esélyes választásra, majd még egy héttel később már biztos volt benne, hogy melyiket fogja megvenni. Úgy tűnt semmi sem tántoríthatja el a vásárlástól. Aztán egyszer csak bedöglött a laptopja.

Mivel az a munkaeszköze volt, ezért muszáj volt megcsináltatnia, anélkül nem tud pénzt keresni, és akkor motor se lesz. Így hát felkutatott egy Asus márkaszervizt, és elkezdett gondolkodni, és reménykedni, hogy olyan hibája van a gépnek, ami nem fog nagyon sokba kerülni, hogy ne kelljen eltolnia a motorvásárlást.

Ezt az oldalt kereste fel és lázasan utána olvasott, hogy mi lehet a gépével a gond, még mielőtt felhívta a szervízt. Ezt azért tudta megtenni, mert a weblapon szerepel egy részletesnek mondható leírás, hogy különböző problémák esetén milyen megoldásokat szoktak alkalmazni a javítás érdekében.

Ez az utánajárás hamar megmutatta, hogy olyan problémáról van szó, amit ő egyedül biztosan nem tud orvosolni (az alaplap vagy a videókártya hibája merült fel), ezért igyekezett minél előbb bevinni az Asus márkaszervizbe a lerobbant gépét, hogy igazán kiderüljön a hiba oka.

Elég jó helyzet állt elő a haverom számára, mert nem kellett heteket várnia a szervizelésre, már pár nap után tudtak foglalkozni az ő laptopjával. Nagyon részletes vizsgálat után kiderült, hogy egy kis alkatrészt kell csak kicserélni ahhoz, hogy működésre lehessen bírni a laptopot, ám azt ajánlották, hogy érdemes más elemeket is kicserélni, akkor lesz biztosítva az, hogy a gép hosszútávon működőképes maradjon. Erre kicsit rossz kedvű lett a haverom, de végül úgy döntött, hogy muszáj olyan géppel rendelkeznie, ami hosszú távon működőképes, és végül belement a teljes körű javításba, ami így is egy új laptop árának töredékének felelt csak meg.  

Nagyon jó fejek voltak az Asus márkaszervizben dolgozók, mert részletesen tájékoztatták az ismerősömet arról, hogy hogyan és milyen körülmények között érdemes használni a laptopot: hogyan érdemes tárolni, és mire kell figyelni a szállításakor. Ugyanis feltételezhetően azért hibásodott meg, mert nem fordított kellő figyelmet arra, hogy megóvja a veszélyes rázkódástól. Mert hát hiába beszélünk laptopról, ami direkt egy hordozható számítógép, azért mégsem egy törés, víz és hőálló dologról van szó, tehát elektronikai eszköz révén úgy kell vele bánni, mint minden más elektronikai eszközzel, tehát ne végezz mondjuk extrémsportot akkor, amikor éppen a hátizsákodban van a laptopod. Vagy lehetőleg kerüld azt, hogy egész nap süssön rá a nap, vagy, hogy szemerkélő eső essen rá.  Egy adrenalinhajszoló, folyton utazó embernek ezt bizony néha el is kell mondani.

Tehát sikerült a javítás, és most már laptop vigyázásból kiokosítva el is mehetett az ismerősöm megvenni a motorját!