Biztonságos utazás babával

Amikor én utazom, szeretek motorozni. Sokan nem tartják annyira biztonságosnak a motort, de ha valaki odafigyel, akkor nem lehet vele baj. De azt mindenki tudja, hogy gyereket nem lehet motoron szállítani, és amikor megszületett a második gyerekünk, megint gondolni kellett arra, hogy hogyan fogjuk szállítani. Nem elég a babakocsi, a kocsiba is külön kell autósülés. De nem tudtuk, hogy mégis milyen lenne a legjobb. Ebben segített nekünk az Ajándékvarázsló webbolt, ahol a baba szállításával is vannak tippek.

A csecsemő hordozók általában jók az első évig, és teljes utazási rendszerként működnek. Olyan alaphoz rögzítik őket, amely az autóban marad, és beilleszthetők speciális babakocsiba vagy babakocsi keretbe. ( Ellenőrizzed, hogy a hordozója kompatibilis-e a babakocsival.) A külvárosi családok számára, akik gyakran használják mind az autót, mind a babakocsi, ez általában jobb választás.

Egy ötpontos heveder kötelező az ilyen üléseknél.Amikor hátrafelé néző autóülést állítasz fel, ellenőrizzed, hogy a vállhevederek a baba vállának szintjén vagy alatt vannak-e. Mivel újszülöttje nem fogja feltartani a fejét, keress olyan ülést, ami a fejét támasztja alá. Ez biztonságosabb, mint egy külön betét használata. Hagyjad ki a nyakpárnákat, noha jónak tűnhetnek, valójában veszélyesek lehetnek baleset esetén.

Energiaelnyelő hab baleset során biztonságban tudja tartani a babát, és megóvja az ütésektől. Az anyag és a párna puha? Ez luxusnak tűnhet, de minden, ami segít megnyugtatni a babát, elengedhetetlen az első néhány hónapban.

A normál élettartama egy ilyen ülésnek körülbelül hat év – ezt követően a műanyag törékenyé válhat. Ez különösen akkor fontos, ha egy autóhoz ülést kölcsön vesz egy barátjától vagy rokonától. Soha ne használjon olyan ülést, amelyen nincs címke a gyártási dátummal, a modellszámmal és az utasításokkal.

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem helyesen telepítette az autóülését, kérje ki szakértő véleményét. A szülők által leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy egyszerűen nem tudják eléggé felszerelni az ülést. Nézd meg, hogy a sajátod helyesen van-e a helyén rögzítve. Ha az ember bármelyik irányba mozgathatja az ülést, az nem elég szoros.

A csecsemőknek hátrafelé kell ülniük, amíg kétévesek nem lesznek, vagy amíg el nem élik a gépkocsi ülés gyártója által megengedett legnagyobb súlyt vagy magasságot. Minden 13 év alatti gyermeknek hátsó ülésen kell utaznia, ahol biztonságosabb. Hátsó ülések nélküli járművekben (például teherautó vagy sportkocsi) kapcsold ki az első ülés légzsákját, amely károsíthatja a gyermeket.

A bababiztonság nagyon fontos akkor is, amikor utazunk, ezért én egy netes oldalon, az Ajándékvarázslón néztem meg, hogy hol találhatom meg a legjobb autós ülést. Itt több shop áruit is megnézhetem meg összehasonlíthatom.