Álmaink munkája

Életünk nagy álma megvalósult, amikor a legjobb haverommal megnyitottuk a motoros kereskedésünket.

Már egészen fiatalon szenvedélyünkké vált a motorozás. Amint elértük a megfelelő kort, együtt iratkoztunk be, hogy jogsit kaphassunk robogóra. Amikor az meglett, naphosszat száguldoztunk vele az utcákon, versenyeztünk, és csajoztunk, mert ha tizenöt évesen már motorod van, az igen komoly előnyt jelent a lányok piacán a többi vevőhöz képest, akik gyalog, motor nélkül érkeznek.

És így, fokozatosan, együtt csináltuk az újabb és újabb vizsgákat, és mindig egyre nagyobb járművekre szereztünk engedélyt. Idővel aztán kicsit lecsengett a dolog, amíg az egyetem tartott. Én közgazdaságot tanultam, ő pedig marketinget. Ezalatt a három év alatt a motorozásokra kevesebb időnk jutott, együtt legalábbis. Külön-külön persze mentünk velük, de inkább csak olyankor, amikor az idő engedte, nem pedig amikor kedvünk szottyant.

De a diplomák megszerzésével aztán el kezdtünk tanakodni, hogy mégis merre tovább. Sem ő, sem én nem akartunk mesterre menni, dolgozni szerettünk volna. És hát kézen fekvő volt, hogy akkor próbáljunk szerencsét valami olyannal, amit szeretünk. Mert azért a mai világban nincs annál nagyobb kincs, ha úgy mész be a munkahelyedre, hogy közben nem rándul görcsbe a gyomrod, és nincs az a keserű íz a szádban, mert utálod az egészet. Márpedig ő volt gyakornok egy multinál, ahol hiába keresett annyit, hogy el sem tudta költeni, teljes szívéből gyűlölte az egész helyet. Hogy csak egy a sok közül, aki bármikor pótolható.

Szóval nem akartunk bekerülni ebbe az embertelen gépezetbe. És hát jött a kézenfekvő ötlet: motorokkal kezdjünk valamit.

Így döntöttünk a motoros üzlet mellett, hiszen ha van munkakör, ami maga az álom számunkra, hát akkor ez.

Kemény munkával sikerült is elindítanunk az üzletet, ami pont olyanra sikerült, mint szerettük volna. Sikerült kapcsolatokat kiépítenünk, a különböző motorok mellett pedig elkezdtünk forgalmazni alkatrészeket, gumiabroncsokat, motorolajokat, felszereléseket, ruházatokat, csizmákat, bukósisakokat. Mindent, amire egy betévedő motoros rajongónak szüksége lehet. És valóban, úgy tűnt, az emberek imádják. Sokan tértek be hozzánk, hogy vegyenek egy jó gerincvédőt, vagy egy divatos bukósisakot. Sőt, még lányok is jártak, akik szeretnek a barátjuk mögött utazni, és náluk a motoros csizmáink taroltak nagyon.

Egy valami azonban feltűnt. A motorolajok nem fogytak nagyon, és rengetegszer történt az, hogy bejött valaki, és azt kérdezte, hogy kapható-e nálunk Castrol motorolaj. Sajnálatos módon azonban mi nem árultunk ilyet, és ők rendre elmentek inkább. Amikor már sokadszor történt meg, rákérdeztem egy vevőnél, hogy miért épp ezt keresi. A válasz magától értetődően arról szólt, hogy azért, mert az a legjobb márka a piacon, és hogy nagyon méltányos az ára, főleg ha azt nézzük, hogy csúcsminőség. Egymásra néztünk a barátommal, az üzlettársammal, és elkomorodtunk, mert ilyen bénák voltunk, hogy nem árultunk ilyet.

Otthonról aztán gyorsan rákerestem, hogy mégis mit tud ez a Castrol motorolaj Az ára tényleg nagyon jó volt, és a netes vélemények is megerősítették, amit a vásárlónk mondott. Úgyhogy ellátogattam erre a helyre, akik rengeteg Castrol terméket kínáltak, és vásároltam egy adagot. Be kellett látnom, hogy valóban csúcsminőségű termék, így a barátommal azonnal úgy döntöttünk, hogy mi is beszerzünk belőle. Hiszen egy jó üzletember mindig reagál a keresletre, ugyebár. A nép kinyilvánította akaratát: Castrol motorolajat akar. Mi pedig megadjuk nekik.

Minden üzlet nyitásakor akadnak ilyen malőrök, de ha az ember odafigyel, akkor ezekre gyorsan reagálni tud, és nem esik ki a versenyből. Mi pedig tovább élvezzük, hogy álmaink munkáját végezhetjük, úgy, hogy nincs egy vaskalapos főnökünk sem.