A nagy motorosok is reszketnek, ha hideg van

Gondolná bárki, hogy a nagy motoros fickók is fáznak? Én tanúsíthatom, hisz én is ez a motoros fickó lennék egy motor kereskedésből. Számtalan tévhit van rólunk, pedig a látszat néha csal.

Mikor a főnök megvette a kereskedést, ami egykor egy üzem volt, arra nem gondolt, hogy télen itt hideg van, nem kicsit, nagyon. A szélcsatorna kellős közepén van, ami azt jelenti az itt dolgozók számára, hogy érzetre kb 3 fokkal kevesebb volt, mint amúgy lenne. A feleségemnek nap, mint nap panaszoltam ezt az átkozott helyzetet, amikor is egyszer megelégelte és azzal fogadott, hogy ő utánanézett számtalan lehetőségnek, hogyan lehetne megoldani ezt a fagyos állapotot., Minden lehetőség közül a klímával való fűtés tetszett neki a legjobban, az úr meg hallgasson az asszonyára, mert a jó szíve és az éles esze oda vezeti, hogy tökéletes megoldásra lel. Eszembe nem jutott volna, hogy egy klíma fűteni is tud, de az okosok mindig kitalálnak valami újat. A feleségem megmutogatta nekem a futesklimaval.com nevű oldalon a választási lehetőségeket, olyan sok volt, hogy végül kénytelen voltam ráhagyni a döntést, ő legalább ki tudta választani, melyik a legjobb. Onnan tudta ilyen jól, hogy ezen az oldalon számtalan információból tanulhatott a készülékekről. Kinyomtattuk a kiválasztott darab képét és adatait, hogy a főnök elé állhassak vele, ki is okosított az asszonyság arról, hogy mit kell elmondanom, ami majd meggyőzi, hogy ez lesz a jó választás. Na most, én ismerem a főnököm és tudom, hogy mint minden fejes, ő is húzza a száját a legkisebb kiadásra is. Elhatároztam hát, hogy megmutatom mindenkinek a kis feleségem remek ötletét és elmondom a kiselőadást, amit a jól a fejembe vert, hátha akad olyan, aki összedobna velem együtt egy kis pénzt arra, hogy klímával fűtsünk. Akadtak is, sőt nem is volt olyan kolléga, aki ne tett volna hozzá. Ennyit arról, hogy a nagy motorosok olyan kemények, hogy nem is fáznak. Ehhez azért kellett, hogy felvázoljam, hogy nemcsak télen lesz ez nekünk jó, hanem majd nyáron is, amikor a hőségtől nem bírnánk dolgozni. Nyáron senki sem lesz beteg a klímától, mert nem hideg levegőt fúj a nyakunkba, hanem egy kellemes légáramlat jön ki belőle. A főnöknek se lehetett kifogása, hiszen energiafogyasztását tekintve nem rendkívül hatékony, energiatudatos termék.

Letudtam ezeket a szervezési dolgokat és összedugtuk a fejünket a feleségemmel, hogy meg is rendeljük. Egy pár napon belül szállították is és amennyire én meg tudtam állapítani egy nagyon profi szerelő gárda érkezett a beszereléshez. Pikk-pakk meg is csinálták és már indulhatott is a fűtés.

Már egy hét is eltelt azóta, hogy működik a berendezés és klímával fűtünk, azóta a feleségem nem hall panaszt, ahogy a főnök sem, minden visszaállt a rendes kerékvágásba és hála a fűtős klímának a nagy motorosok sem fáznak többé, legalábbis ebben a kereskedésben.