A motorkereskedés miatt minden percemet okosan kell beosztanom

Egy motorkereskedésben dolgozom. Nagyon szeretem a munkahelyemet, hiszen a vasparipák elszánt rajongója vagyok. Imádok a motorokkal foglalkozni, beszélni róluk, árusítani őket. Tehát úgy érzem, hogy megtaláltam a számomra leginkább ideális munkahelyet. Az egyetlen gond a munkaidővel van. Este hatig nyitva vagyunk és átlagosan egy óra még az út hazáig. Jó időben egyszerűbb a közlekedés, mivel ilyenkor motorral járok, így akár háromnegyed óra alatt is hazaérek. Télen azonban autóval kell járnom a munkába, így a hosszas dugóban való ácsingózás miatt akár másfél órára is elnyúlhat az utazás.

Este hét után már nem sok tennivalót tudok elintézni. A legnagyobb gond az ügyintézéssel van. A bankok, a hivatalos helyek mind bezárnak, mire én végzek a munkával. Szóval, ha valami komolyabb tennivalóm van, muszáj szabadságot kivennem. Emiatt a főnök egyáltalán nem haragszik, hiszen szabadon gazdálkodhatok a szabadnapjaimmal, viszont nekem nem túl kényelmes, hogy azt a kevés szabadnapomat is ügyintézéssel kell töltenem. A nyaralásra, kirándulásra nem sok kivehető napom szokott maradni, tehát ilyen munkaidő mellett elég nehéz kikapcsolódni.

Hivatalos ügyeket nem kell az embernek minden nap intéznie, azonban például élelmiszerboltba muszáj menni, hiszen valamit csak kell enni. Számomra ez is nagy nehézséget okoz, mivel amikor hét után bevonulok a hipermarketbe, az egész estém elmegy, semmi másra nem marad időm. Nem vagyok az a tipikus gyors vásárló, sokat nézelődök az üzletekben, így próbálok okosan, megfontoltan vásárolni, kikeresni inkább az olcsó, akár akciós termékeket.

Hétfőn az egyik új kollégával, Imrével beszélgettünk a munkaidő okozta nehézségekről. Elmeséltem a fickónak, hogy este még be kell ugorjak a Sparba, mivel eléggé kiürült a hűtőm. Ehhez azonban semmi kedvem nem volt, mivel inkább otthon lazultam volna. Imre ekkor mesélt nekem az Akcióleső oldaláról, ahol számos bolt akciós kínálata fellelhető, ezáltal pedig gyorsítható a vásárlási folyamat. Elmondása szerint ő mindig átnézi az akcioleso.hu/spar-akcios-ujsag weboldalon található ajánlatokat, mielőtt elmenne a Sparba. Így tisztában van vele, hogy milyen polcok felé kell vennie az irányt, ha olcsóbban meg akarja úszni a bevásárlást.

Imre ötlete egyből felkeltette az érdeklődésemet, ezért megkértem, hogy nekem is dobja át ezt a linket, hogy nézzek szét az oldalon. Az Akcióleső oldaláról még sosem hallottam, pedig én tényleg igazi akcióleső vagyok. Minden konyhai gépemet, berendezési tárgyamat akciósan vettem meg. Ruhákat is mindig a szezonvégi kiárusításkor veszek. Egyszóval ez az internetes oldal olyan, mintha nekem hozták volna létre.

Az Akciólesőn valóban rengeteg bolt kínálata fellelhető, méghozzá könnyen elérhető, áttekinthető formában. Imre az akcioleso.hu/spar-akcios-ujsag linkkel egyből a Spar akciós ajánlataihoz irányított. Az akciós termékek a hagyományos akciós újság formájában vannak fent a weboldalon, méghozzá online lapozható alakban. Meglepődtem, hogy külön hétvégi szuperakció lesz. Az archívumból percek alatt kiderítettem, hogy minden hétvégén egyes termékekre szuperakció van. Én ezt eddig nem tudtam, mivel a hagyományos reklámújságokat sosem nyitottam ki.

Hétfőn nem vásároltam be, csak a feltétlenül szükséges élelmiszereket, ugyanis eldöntöttem, hogy hétvégén ismét elmegyek a Sparba és végre kihasználom azt a bizonyos szuperakciót, aminek a létezéséről eddig nem tudtam.  Az online lapozható reklámújságból megtudtam, hogy hétvégén az összes Ricoré termék harminc százalékkal olcsóbb lesz. Minden reggel kávézom, azonban a Ricoré kávéját még sosem kóstoltam meg, mivel mindig az olcsóbb termékek mellett döntök. Az akció azonban most tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáljam ezt a márkát is. A kávén kívül az összes 1,68 L-es Coccolino öblítő is olcsóbb lesz, méghozzá harmincöt százalékkal. A Coccolino termékeket kedvelem, kellemes illatot biztosíanak a ruháknak, azonban a takarékoskodás miatt az utóbbi időben nem igazán vásároltam öblítőt. Ezt a magas akciót viszont ki fogom használni. Az illatoknál maradva az Axe termékei szintén harmincöt százalékkal olcsóbbak lesznek. Szétnézek még majd a boltban, de szerintem ez tökéletes karácsonyi meglepetés lesz a páromnak, de még azért ezt hétvégéig átgondolom. Emellett a Carefree termékei is le lesznek árazva huszonöt százalékkal. Az élelmiszerek közül a kemencés sült prágai sonka, a csomagolt pisztráng és a Milka csokoládés tejsnack lesz olcsóbb. Ezekből nem fogok vásárolni, mivel nem tartoznak a kedvenc ételeim közé.

A hétvégi szuperajánlat mellett megnéztem a hetes reklámújságot is, amiben egy nagyon vagány nyereményjáték részletei is le vannak írva. Amennyiben 5000 Ft felett vásárolok a SPAR-csoport üzleteiben most választhatok 19 óriási, egyenként 1 millió Ft értékű nyeremény közül. A nyereményjáték végén pedig kisorsolják a szerencsés nyerteseket. Hétfőn már regisztráltam is a www.nyeremenyjatek.spar.hu weboldalon. A választható nyeremények közül a kétfős thaiföldi nyaralást jelöltem meg, ezt szeretném a leginkább megnyerni. A határidő lejárta előtt szerintem még fogok 5000 Ft fölött vásárolni, így még mindenképp feltöltök néhány blokkadatot. Legközelebb a kétfős dubai, vagy a kétfős New York-i utazást fogom megjelölni.

Imre és az Akcióleső sokat segítettek nekem. Szerintem sokkal gyorsabban megoldom majd ezután a vásárlást. Emellett azért is hasznos, mert olyan dolgokról kaptam információkat, amikről különben nem is tudtam volna. Szerintem érdemes felnézni az Akcióleső oldalára, nektek is csak ajánlani tudom.